Haustnytt 2020

No kan du sjå Korona-tal på smitta siste døgn og smitta siste 14 dagar i Fylkesatlas. Andre nye tema er aktsemdområde for flaum, maksimal vannstigning, frivillig skogvern og geologisk arv.

Kart for Vestland med kvite, rosa og raude kommuneflater og tal som viser tal personar som er smitta av korona siste 14 dagar i 2020.
Korona i Fylkesatlas

Nye tema i haust:

  • korona
    • Smitta siste døgn
    • Smitta siste 14 døgn
  • aktsemd flaum
  • maksimal vannstigning
  • frivillig skogvern for Vestland
  • geologisk arv

Korona-tala er henta frå msis som er meldingssystemet til Folkehelseinstituttet (FHI). Dei vert oppdatert kvar dag utanom helgene. Tala syner smitta folkeregistrert i kvar kommune i Vestland. Altså ikkje tilreisande som opphalder seg i kommunen.

Du finn tema under 'Korona'.

DOK aktsemdområde flaum frå Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) er eit nasjonalt datasett på oversiktnivå som er tilpassa kommuneplannivå. Det er eigna til bruk som første vurderingsgrunnlag i konsekvensutgreiingar og/eller analysar for risiko- og sårbarheit knytt til kommuneplanen for å finne aktsemdområde for flaum. Aktsemdområda skal nyttast når ein fastset omsynssoner for flaum og føresegner til planen.

Du finn tema under 'Samfunnstryggleik/- Flaum'

DOK - maksimal vannstigning frå Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) viser elvenettet frå flaumaktsemdanalyse, med maksimal vannstigning. Verdien er høgaste verdi for elvestrekninga.

Du finn tema under 'Samfunnstryggleik/- Flaum'

Frivillig skogvern for Vestland syner område som er verna ved frivillig skogvern i Vestland.

Ved å aktivere tema naturvernområde kan du også sjå andre verneområde og område som er foreslått verna.

Naturmangfaldet i Vestland er under sterkt press. Frivillig skogvern er det viktigaste tiltaket for å ta vare på skognatur i Noreg.

Storparten av artane i Noreg lever i skog, og derfor er frivillig skogvern ein sentral del av den nasjonale satsinga for å ta vare på naturmangfaldet. Samanlikna med tidlegare verneprosessar, har òg erstatninga til grunneigarar for tilbydd areal gjennom ordninga frivillig skogvern vore særs gunstig.

Det er ei nasjonal målsetting å verne 10 prosent av skogen i landet, og så langt (i 2020) er ein halvvegs til målet. No er 5 prosent av skogen verna i Noreg. I Vestland vil vi i løpet av året berre ha 3,1 prosent av skogen beskytta mot inngrep.

Sjå nettsida til Fylkesmannen for å få meir informasjon om dette arbeidet.

Du finn tema under 'Viktige naturområde og artar/DOK Naturverneområder'

Geologisk arv frå Norges geologiske undersøkelse (NGU) inneheld nyttig informasjon som kan nyttast i samband med planlegging og arealforvalting av geologisk mangfald.

Du finn tema under 'Viktige naturområde og artar'

Publisert 04.01.2021

Kontakt oss

Tone Reinsnos Knutsen
Seniorrådgjevar kart/gis
Statsforvaltaren i Vestland

Tilbakemeldingar og spørsmål